CFA Otoanalizörler
CFAAlliance-Instruments CFA Otoanalizörler (Continuous Flow Analyzer) , içilebilir su, atık su, deniz suyu, şarap, toprak, gübre, yem, bitki gibi pek çok alanda iyon analizlerine yönelik, in-line digestion ve distillation gibi entegrasyon içerebilen ve sampler ile kullanılan otomatik analiz cihazlardır. Çok miktarda numunenin aynı anda çoklu parametre analizinde en hızlı şekilde yüksek kaliteli veri toplayarak, ekonomik ve güvenilir çözümler sunar.

TON, TKN, TP, Nitrit, Nitrat, Sülfat, Siyanür, Klorür, Amonyum, Fenol, Deterjan MBAS, Fosfat, Silikat, Asitlik, Sertlik, Üre, Bor, Magnesyum ölçüm parametrelerinden bazılarıdır.

Tamamı ile ISO, EPA, AFNOR, CONFAC uyumlu methodlar ile çalışan cihazlar, LIMS laboratuvar yönetimine uyumlu olup, GLP’ye uygun olarak kullanılabilmektedir.

Futura™

Her bir Futura konsolu modüler bir tasarıma sahiptir ve farklı bir analiz parametresi için uyarlanabilir, farklı analitik metodları kullanan CFA teknikleri ile çalışabilmektedir. Bir pompa, dedektör ve kimyasal manifoldun entegrasyonu kolay bir şekilde modüler Futura sistemine entegre edilebilir.Kesintisiz ve müdehalesiz çalışma sağlayıp, otomatik kapanma sistemi gibi özellikler günümüzün yoğun laboratuvarları için tam otomasyon sağlar.

Futura konsolları istenildiğinde farklı parametreleri paralel çalışmak için birbirene bağlanabilir, hatta 12 analitik kanala kadar aynı anda çalışmak için sistem yapılandırılabilir. Basit colorimetrik ölçüm düzeneklerinden, in-line digestion ve distilasyona sahip sistemlere kadar, kullanıcı metod kütüphanesinden micro veya macro çalışmalar için seçim yapabilmektedir. İster çevresel, endüstriyel ister gıda veya bir şarap analizi olsun, Futura her koşulda eksiksiz tam otomasyon çözümü sağlar.

Güvenlik amaçlı tüm reaktifler cihazın alt bölmelerine yerleştirilmiştir ve bu tezgah üzerinde yer kazanmanın haricinde tehlikeli olabilecek reaktiflerin kullanımında laboratuvar güvenliğini arttımaktadır.

Özellikler / Faydaları

Kolay Bakım
Optimiz edilmiş reaktif yönetimi
Çok düşük reaktif kullanımı
Test başına minimum analitik maaliyet
Esnek Modüler Sistem (Ek manifold veya konsollar …) ; İhtiyaç duyulduğu herhangi bir zamanda isteğe uygun upgrade iimkanı
Çift probe kullanımı
Otomatik başlatma ve kapatma opsiyonu
Çoklu parametre ölçümü için tek manifold sistemi
5-50mm aralığında flow cell kullanabilme

Proxima™

Proxima sistemi geleneksel CFA teknolojisi üzerine inşa edilmiştir ve istenilen analizlerin performansını düşürmeden daha ekonomik ve etkin çalışması için tasarlanmıştır.

Özellikler / Faydaları

Aynı modül üzerinde 5 farklı metoda kadar çalışabilme
Optimize edilmiş iki adet 26 (2×13) kanallı pompa sistemi
Reaktif kullanımını ve atığı azaltan micro flow kapasitesi
Farklı parametrelerin çalışılmasına imkan veren kolay kimyasal modül değişimi
Laboratuvar tezgahında az yer kaplayan kompakt tasarım
500 test /saat ‘ e kadar test yapabilme imkanı

Proxima ile segmented flow analizi çok daha kolay hale gelmekte ve yüksek kullanıcı eğitimine ihtiyaç duymamaktadır. Kurulumunda olduğu kaday kullanımı da kolaydır. Cihaz metodun gerektirdiği limitlerde aynı anda birden beşe kadar farklı parametrelerin analizi için tasarlanmıştır. İki adet pompa bilgisayar tarafından kontrol edilir, otomatik başlatma veya sonlandırma, sızıntı dedeksiyonu gibi opsiyonlar ile Proxima tamamen bağımsız analiz imkanı verir.

Güvenlik amaçlı tüm reaktifler cihazın alt bölmelerine yerleştirilmiştir ve bu tezgah üzerinde yer kazanmanın haricinde tehlikeli olabilecek reaktflerin kullanımında laboratuvar güvenliğini arttımaktadır.

© 2023 Standart Analitik Sistemler Tüm hakları saklıdır.